MARKETING BRANCHE

Er is sprake van harde concurrentie in de marketingbranche. Het steeds binnenhalen van nieuwe opdrachten is nodig om te blijven bestaan.

Bij Delta GBE is er absoluut geen sprake van relatief weinig of geen opdrachten in vergelijking met voorgaande jaren. Wel streeft Deighton naar interessante en nieuwe klanten, om andere wegen te ontdekken, prachtige kansen en concepten onder te kunnen brengen.

Echter, bij onze collega marketingorganisaties is er duidelijk gebrek aan kennis op branding van nieuwe en potentiële markten. Welke markt is interessant om te benaderen? En als er een markt is geselecteerd, hoe moet deze markt benaderd worden?

Het probleem van de concurrentie is dat men zich vaak alleen maar bezig houdt met het verzorgen van oude bestaande strategieen en methodes met verouderde mediatools & platformen

‘Men probeert op een bepaalde manier in te spelen op een project behoefte of communicatievraagstuk bij een vooraf geselecteerde branche/bedrijf met als uiteindelijk “persoonlijke” doel het genereren van een opdracht vanuit het verkregen contact?’

Brandconcept

Mijn mening is dat men zich altijd duidelijk moet onderscheiden, wat men ook maakt, biedt, doet, verkoopt of in welke branche men ook zit.

Bij Delta GBE vormt het ontwikkelen van “brandconcepten” de basis van alle marketingactiviteiten voor ieder bedrijf, dit uniek marketing & pr platform is het vertrekpunt voor iedere klant. Vanaf het prille begin communiceert en informeert Deighton voornamelijk alleen maar met de eindbeslissers van een bedrijf.

Opdrachten komen daarom vrijwel altijd vanuit de marketing afdeling nadat de ceo, dga of eigenaar zijn divisie heeft gewezen op de enorme toekomstmogelijkheden vanuit de branding strategie & marketingmogelijkheden van Deighton.

Terwijl onze concurrenten grotendeels via hun adressenbestand, beurzen of via derden en het internet leads tracht te verzamelen.

Selecteren onze klanten verkregen leads op basis van hun behoefte namelijk: het behalen van marketing doelstellingen, promotie, PR , sales activiteiten & loyalty programma.

Waarbij de prijs/kwaliteitverhouding naast de verkregen ervaringen, event concept, opzet v/h project, inhoud, visie & missie belangrijke beslissingsfactoren vormen.

Investeren in het netwerk is daarom erg belangrijk. Hulpmiddelen om te netwerken zijn het schrijven van persberichten, artikelen, nieuwsbrieven, deelnemen aan netwerk events en waarvan steeds meer sprake is: online netwerken (MSN, weblog, blogs, netwerkwebsites).

Daarnaast is het internet een belangrijk communi­catiemiddel om de juiste personen te bereiken evenals het zichtbaar zijn in branche gerelateerde media.

Het netwerk- en communityplan vormt m.b.t. het vermarkten van een concept vandaag de belangrijkste tool.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: